Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου 2014

Η ΣΠΙΘΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΣΤΟΥΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ



Μεγεθύνεται ραγδαία το φαινόμενο των ανασφάλιστων ασθενών που καλούνται να πληρώνουν τα νοσήλεια τους. 
Άλλη μια ταλαιπωρία ανασφάλιστου ασφαλισμένου του ΟΑΕΕ παρακολούθησε από κοντά σήμερα το Ράδιο Θεσσαλονίκη. Μετά από την παρέμβαση συλλογών και φορέων δόθηκε προσωρινή λύση. 
Ο ασθενής, με ιατρικό ιστορικό προβλημάτων στη χολή, ασφαλισμενος στον ΟΑΕΕ έχει κάνει ρύθμιση των οφειλών του αλλά επειδή δεν μπορεί να την τακτοποιήσει είναι ουσιαστικά ανασφάλιστος. 
Μετά από μια επιδείνωση της υγειας του χρειάστηκε η εισαγωγή του στο ΑΧΕΠΑ για την οποία πλήρωσε 200 ευρώ ως εισιτήριο εισόδου. Σύμφωνα με τον Σύλλογο Ανασφάλιστων Ασφαλισμένων ΟΑΕΕ Ν. Θεσσαλονίκης αυτά τα χρήματα υπολογίζονται βάσει της εγκυκλίου του 2012 για τα ΚΕΝ ( Κλειστά Ενοποιημένα Νοσήλεια) με τους ανασφάλιστους να καλούνται να πληρώσουν το 50% του ποσού που έχει προυπολογιστει.  Στον ασθενή χρειάστηκε να γίνει μαγνητική εξέταση, την οποία επειδή δεν μπορούσε να την κάνει τον παρέπεμψε στο Παπαγεωργίου με την σημείωση οτι η δαπάνη για την εξέταση (250 ευρώ) θα επιβαρύνει τον ίδιο. 

Αντιπροσωπεία από τον Σύλλογο Ανασφάλιστων Ασφαλισμένων ΟΑΕΕ Ν. Θεσσαλονίκης, του Κοινωνικού Ιατρείου Θέρμης, της Σπίθα Θεσσαλονίκης μαζί με την οικογένεια είχαν συνάντηση με τον διοικητή του νοσοκομείου Γ. Χριστόπουλο. Ο διοικητής χαρακτήρισε από την πρώτη στιγμή "απαράδεκτο" να πληρώσει ο ασθενής την μαγνητική εφόσον τον στέλνει το νοσοκομείο για εξέταση και επικοινωνόντας τόσο με την ΥΠΕ όσο και με τον ΑΧΕΠΑ τους έκανε γνωστό ότι η δαπάνη θα πιστωθεί στο ΑΧΕΠΑ και όχι στον ασθενή. 

"Δεν θα αφήσουμε κανέναν ανασφάλιστο να πεθάνει επειδή δεν έχει λεφτά" διαμηνύει ο Μ. Ευθυμιαδης πρόεδρος του Σύλλογου Ανασφάλιστων Ασφαλισμένων ΟΑΕΕ Ν. Θεσσαλονίκης. Σημειώνει ότι ο σύλλογος βρίσκεται σε "επιφυλακή" τόσο για άλλες παρόμοιες περιπτώσεις όσο και για την συγκεκριμένη καθώς υπάρχει ο κίνδυνος τελικώς το ΑΧΕΠΑ να ζητήσει τα εν λογω 250 ευρώ από τον ασθενή στο μέλλον.


ΠΗΓΗ   rthess.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: