Σάββατο 15 Φεβρουαρίου 2014

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΠΙΘΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΤΟΝ ΤΥΠΟ

Με Στρατιωτικό νόμο και στο πλαίσιο της γενικότερης τρομοκρατίας του Τύπου, που τείνει να γίνει καθεστώς στη χώρα μας, η δημοσιογράφος Πόπη Χριστοδουλίδου οδηγήθηκε στις 12-2 στη ΓΑΔΑ ως κοινή εγκληματίας. Η Πόπη Χριστοδουλίδου συνελήφθη κατηγορούμενη ότι μετέδωσε μυστικές πληροφορίες μέσω ενός ρεπορτάζ που ανάρτησε στο δημοσιογραφικό blog της. Το ρεπορτάζ αφορούσε ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ από το ΦΕΚ, το επίσημο φύλλο με το οποίο η κυβέρνηση βγάζει στη δημοσιότητα πληροφορίες,. Η δημοσιογράφος αρνείται ακόμα και τώρα να κατεβάσει το ρεπορτάζ, ως οφείλει να κάνει, κάθε συνεπής με τις Αρχές και τον Κώδικα Δεοντολογίας, δημοσιογράφος.
Η ανακοίνωση των δικηγόρων της έχει ως εξής:
«Η δημοσιογράφος Πόπη Χριστοδουλίδου κλήθηκε το πρωί της 12-2-2014 από την Διεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας να προσέλθει στο κτήριο της Λ. Αλεξάνδρας για να καταθέσει σε διαταχθείσα από τον κ. Εισαγγελέα κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση αναφορικά με τα προβλεπόμενα από τον Στρατιωτικό Ποινικό Κώδικα αδικήματα της μετάδοσης στρατιωτικών μυστικών και μυστικών πληροφοριών στρατιωτικής σημασίας ( άρθρα 143 και 144 Σ.Π.Κ. ) . Προσήλθε περί ώρα 14.00 . Τελικά την 16.10 ώρα απολογήθηκε ως κατηγορούμενη για παράβαση των άρθρων 143 και 144 σε συνδυασμό με το άρθρο 195 του Σ.Π.Κ. και αρνήθηκε την κατηγορία επιφυλαχθείσα για την νομιμότητα της όλης διαδικασίας . Όλα αυτά προκύπτουν από τα στοιχεία της σχηματισθείσας δικογραφίας .» 

Επειδή η περίπτωση της Πόπης Χριστοδουλίδου, έχουμε κάθε λόγο να υποψιαζόμαστε ότι είναι η απαρχή μιας συντεταγμένης τρομοκρατίας των δημοσιογράφων και αυθαίρετων διώξεων κάθε ελεύθερης φωνής, καταγγέλλουμε την ακατανόητη αυτή δίωξη. 
Στεκόμαστε αλληλέγγυοι στην δημοσιογράφο και επιφυλασσόμαστε αν χρειαστεί να απαντήσουμε δυναμικά μαζί με τους συναδέλφους της.

Από το Συντονιστικό της Σπίθας
14-2-2-14

Δεν υπάρχουν σχόλια: