Παρασκευή 20 Φεβρουαρίου 2015

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΡΙΣΗ: Η ΑΟΖ είναι η μόνη λύση


Σε άρθρο που έστειλε στο https://news.makedonias.gr, μέλος της ΣΠΙΘΑΣ Θεσσαλονίκης, Χρυσούλα Ανδρέου, αναφέρεται σε λύση για έξοδο από την κρίση. Η λύση αυτή είναι βασισμένη στον ορυκτό πλούτο που υπάρχει στην Ελλάδα και την οποία είχε δουλέψει η επιστημονική ομάδα της ΣΠΙΘΑΣ του Μίκη Θεοδωράκη από το 2012.
Ο ορυκτός πλούτος που ακόμη παραμένει ανεκμετάλλευτος και είναι άγνωστος στον περισσότερο κόσμο, μπορεί να δημιουργήσει τεράστιους οικονομικούς πόρους. Αν και όσες κυβερνήσεις έχουν περάσει μέχρι τώρα από την Ελλάδα γνωρίζουν για τον ορυκτό και υποθαλάσσιο πλούτο, από κατατεθημένες μελέτες επιστημόνων ανα καιρούς, δεν έχουν πράξει απολύτως τίποτα.
Η Ελλάδα επιμένει να μη χαράζει ΑΟΖ με αποτέλεσμα να μην μπορεί να εκμεταλλευτεί την τεράστια εθνική περιουσία.
Αναλυτικά το άρθρο της Χρυσούλας Ανδρέου μέλος ΣΠΙΘΑΣ Θεσσαλονίκης που εξηγεί τι πραγματικά συμβαίνει και αναφέρει τη λύση που είχε προτείνει η ΣΠΙΘΑ εδώ και χρόνια:
“Ο λαός επέλεξε να κυβερνήσει η αριστερά με σκοπό να βγούμε απ΄τα Μνημόνια και από την απάνθρωπη λιτότητα που μας επέβαλαν οι όροι τους.Το θέμα όμως δεν είναι μόνο τα μνημόνια αλλά οι δανειακές συμβάσεις που προηγήθηκαν των Μνημονίων, δένοντάς μας “πισθάγκωνα”και οδηγώντας μας στο γκρεμό.
Πρέπει πάση θυσία να ακυρωθούν οι δανειακές συμβάσεις οι οποίες πέρασαν αντισυνταγματικά από τη Βουλή.
Σ΄αυτές τις συμβάσεις οι προηγούμενες κυβερνήσεις παραχώρησαν την Εθνική μας Κυριαρχία, δεσμεύοντας το σύνολο της Δημόσιας Περιουσίας υπέρ των δανειστών.
Δηλαδή δεν μας ανήκει τίποτε! Παραιτηθήκαμε από καθε δικαίωμα να αρνηθούμε να μεταβιβάσουμε κρατική περιουσία που έχει ζωτική σημασία για την κυριαχία και την επιβίωσή μας, όπως ας πούμε ο Εθνικός μας Πλούτος! Αυτά σύμφωνα με τον καθηγητή Γ.Κασιμάτη συμφωνήθηκαν στην δανειακή του 2010.
Πιστεύουμε ότι μια αριστερή κυβέρνηση θα έπρεπε να έχει ως προτεραιότητα την ανάκτηση της Εθνικής μας Κυριαρχίας μέσα από επαναδιαπραγμάτευση των δανειακών συμβάσεων ως προς την νομιμότητα των όρων του δανεισμού και όχι ως προς την παράταση τους! Αυτό δεν μπορεί να γίνει αν δεν αναπτύξει ανεξάρτητη και πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική.
Το δικό μας σχέδιο για την έξοδο από την κρίση προϋποθέτει Εθνική Ανεξαρτησία και άμεση χάραξη Α.Ο.Ζ.
Η Α.Ο.Ζ. μας δίνει το δικαίωμα να εκμεταλλευτούμε τον ορυκτό και υποθαλάσσιο πλούτο.
Η επιστημονική ομάδα της ΣΠΙΘΑΣ ,με πρωτοβουλία του ιδρυτή μας Μίκη Θεοδωράκη, τον Νοέμβριο του 2012 στο ίδρυμα “Κακογίαννη”είχε παρουσιάσει τη μελέτη της σχετικά με την εκμετάλλευση του ορυκτού μας πλούτου και την έξοδο της Πατρίδας μας από την κατάσταση της υποτέλειας και της εξαθλίωσης. 
Ο καθηγητής του Πανεπιστημίου της Κρήτης και σύμβουλος της Καναδικής κυβέρνησης Α.Φώσκολος, που έκανε μετρήσεις των υδρογονάνθράκων της Ανατολικής Μεσογείου μας είπε ότι είναι εξίσου σπουδαίοι μ΄αυτούς του Β.Πόλου και της Ρωσίας. Μόνο αυτοί, μεταφράζονται σε χρηματική αξία του 1.τρισ.700.δις.ευρώ.
Νότια της Κρήτης υπάρχει αέριο το οποίο είναι άμεσα εκμεταλλεύσιμο. Μπορεί δηλαδή να βγει σε ένα χρόνο, χωρίς εμείς οι Έλληνες να βάλουμε ούτε ένα ευρώ. Πως;
Με εθνικά συμφέρουσες κοινοπραξίες. Εάν είχαμε χαράξει Α.Ο.Ζ το μερίδιο του πετρελαίου μόνο νότια της Κρήτης, θα μας απέφερε 600 δισ. ευρώ σε 25 χρόνια.
Το διπλάσιο δηλαδή του “υποτιθέμενου” χρέους. Ως συμπέρασμα, δεν θα είχαμε ανάγκη πια να δανειζόμαστε και μάλιστα με επαχθείς όρους.
Αναφέρομαι σε υποτιθέμενο χρέος διότι οι επιστήμονες μας λένε, ότι το πραγματικό χρέος είναι περίπου το 20 τοις εκατό απ αυτό που ζητούν οι δανειστές.
Γι αυτό και πρέπει να συσταθεί επιτροπή λογιστικού ελέγχου ώστε να επαναδιαπραγματευτούμε το πραγματικό χρέος και όχι το επαχθές.
Η Ευρώπη ήδη ξεμένει από αέριο. Η Ελλάδα μπορεί να της δώσει ενεργειακή επάρκεια για 200 χρόνια. Αυτός είναι και ο λόγος που οι δανειστές μας με τη βοήθεια των προδοτικών κυβερνήσεων υποθήκευσαν τη Χώρα με τις δανειακές συμβάσεις.
Δηλαδή με σκοπό να κλέψουν την περιουσία μας.Είμαστε πολύ πλούσιος λαός και η κυβέρνηση θα πρέπει να επικεντρωθεί στον εθνικό μας πλούτο και στον πολιτικό του σχεδιασμό.
Ο Ορυκτός πλούτος, πραγματικά, μπορεί να εξοντώσει το Μνημόνιο! Τον Σύριζα τον εμπιστεύτηκε ο κόσμος για να τον βγάλει από την κρίση και την απελπισία.
Γι αυτό λοιπόν ΑΟΖ τώρα.”Ιδού η Ρόδος ιδού και το πήδημα
Αναλυτικά πληροφορίες για το θέμα της ΑΟΖ, αλλά και για τη δράση της ΣΠΙΘΑΣ Θεσσαλονίκης μπορείτε να βρείτε στα παρακάτω λινγκ:

Δεν υπάρχουν σχόλια: