Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2016

ΑΛΛΗΛΟΓΡΑΦΙΑ ΤΟΥ ΜΙΚΗ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ ΜΕ ¨ΝΕΟ¨ ΣΠΙΘΙΣΤΗ

 



Αξιότιμε κύριε Μίκη Θεοδώρακη,

σας ενημερώνουμε, πως αύριο Κυριακή (11.9.2016), θα κάνουμε την πρώτη μας ουσιαστική συνάντηση Σπιθιστών σε πολυχώρο στον Πειραιά, στη πλατεία Κοραή.

Θέμα της συνάντησης η γνωριμία και η ανταλλαγή απόψεων.
Στόχος της συνάντησης, η οργάνωση και η ανάπτυξη με απώτερο σκοπό, την λαϊκή οργάνωση - αντίσταση και την εθνική αναγέννηση.

Σημαντικό ρόλο σε αυτήν την μεγάλη προσπάθεια είχαν και έχουν οι νέοι της Σπίθας, που ξεκίνησε πριν ένα χρόνο περίπου ύστερα από το μήνυμα σας στις 22/8/2015, που απευθυνόταν σε χθεσινούς, σημερινούς και αυριανούς φίλους της Σπίθας.

Είμαστε αποφασισμένοι να φτάσουμε μέχρι το τέλος, καθώς δεν αντέχουμε να ζούμε στη δουλεία και να βλέπουμε την πατρίδα μας να την πατάει η μπότα των SS.

Σε αυτή τη μεγάλη προσπάθεια θα σας κρατάμε ενήμερο και ευελπιστούμε να σας συναντήσουμε από κοντά για σας ενημερώσουμε αλλά και να μας καθοδηγήσετε. Για εμάς είστε ο Ηγέτης άρα και καθοδηγητής των δράσεων μας και των πολιτικών τοποθετήσεων μας.

Η ώρα του λαού είναι η ώρα μηδέν.

Η ώρα των κατοχικών δυνάμεων και των ντόπιων συνεργατών είναι παρά πέντε.. όπως έγραφε κάποτε το χέρι του τιμωρού λαού.

Υ.Γ Ο βιολογικός μας θάνατος δεν τους αρκεί, είναι καταδικασμένοι να χάσουν, η ιδέα της Σπίθας είναι τόσο δυνατή που ο σπόρος που σπείρατε φυτρώνει και όπως σωστά είπατε θα χάσουμε όλες τις μάχες εκτός από την τελευταία.

Μάκης Κοντός
Πειραιάς
10/9/2016


Η απάντηση του Μίκη Θεοδωράκη.

Αγαπητέ Μάκη,

Σ’ ευχαριστώ για το γράμμα σου. Σε συγχαίρω για την πίστη σου και την προσπάθειά σου να μη σβήσει η φλόγα της «Σπίθας». Το κακό παρελθόν με έχει κάνει επιφυλακτικό. Ελπίζω να κατανοείς τους λόγους. Οραματίστηκα και πάλεψα για μια οργάνωση με αετούς αλλά στο τέλος οι πιο πολλοί αποδείχθηκαν… κότες. Σαν κι αυτούς που μας κυβερνούν μέσα απ’ το κοτέτσι που κατάντησε η σημερινή Βουλή, για να τρώνε το καλαμπόκι του ΔΝΤ και της κυρίας Μέρκελ και να κλωσάνε τα αυγά της υποτέλειας. Γι’ αυτό θα πρέπει κι εσύ πριν προχωρήσεις, να ρωτάς και να εξετάζεις τον κάθε ένα αν θέλει να βαδίζει όρθιος ή γονατιστός, μιας και το τίμημα του να στέκεσαι και να προχωρείς όρθιος είναι πάρα πολύ βαρύ.

Όπως καταλαβαίνεις, δεν θέλω και δεν μπορώ να ξαναζήσω την πίκρα μιας ακόμα προδοσίας. Λοιπόν, όταν είσαι έτοιμος, έλα μαζί με δυο-τρεις άλλους να τα πούμε.

Σε χαιρετώ,

Μίκης

ΠΗΓΗ: http://theodorakism.blogspot.gr/


Δεν υπάρχουν σχόλια: