Δευτέρα 13 Νοεμβρίου 2017

Τοποθέτηση ΜΙΚΗ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ για τους πλειστηριασμούς




Συνυπογράφω την παρακάτω «ΑΠΟΨΗ» από τον Ελ. Τύπο της 9.11.2017 (σελ. 3) με τίτλο «ΕΑΝ Η Ν.Δ ΝΟΜΟΘΕΤΟΥΣΕ ΤΙΣ ΔΙΩΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ», με αληθινή ντροπή, γιατί έχω παγιδευτεί λόγω της ηλικίας μου στον ρόλο του παρατηρητή μιας εθνικής τραγωδίας.

Γιατί με εθνική τραγωδία ισοδυναμεί η προσπάθεια κλοπής από τον ελληνικό Λαό του τελευταίου του οχυρού: της προσωπικής του κατοικίας, που αποτελεί αναπόσπαστο στοιχείο ζωτικής και πολιτισμικής ιδιοσυστασίας της εθνικής του ταυτότητας.

Απορώ και θλίβομαι για την τόση απάθεια του Λαού μας μπροστά σ’ αυτήν την τόσο προκλητική ενέργεια  που τον κηλιδώνει ανεπανόρθωτα.

Αθήνα, 11.11.2017
Μίκης Θεοδωράκης




Εάν η Ν.Δ. νομοθετούσε τις διώξεις για πλειστηριασμούς

Το ζήτημα των πλειστηριασμών το είχε θέσει εγκαίρως και με απόλυτη ειλικρίνεια από τον Αύγουστο του 2013 ο Αλέξης Τσίπρας:

Γράφει ο Πάνος Αμυράς*

«Ας μην τολμήσουν ο κ. Σαμαράς και ο κ. Βενιζέλος να διανοηθούν να προχωρήσουν σε πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας, αρκετά ρούφηξαν οι τραπεζίτες από το υστέρημα του μέσου Ελληνα. Ας το γνωρίζουν καλά αυτό τα κοράκια της τρόικας και τα πολιτικά τους τσιράκια στην Ελλάδα. Οσο υπάρχει ΣΥΡΙΖΑ πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας δεν θα γίνει στην Ελλάδα, εκτός κι αν πάνε να τους κάνουν σε καμία άλλη χώρα. Αλλά να δούμε πώς θα έρθουν να τους εκτελέσουν».

Αυτά έλεγε ο κ. Τσίπρας ως αντιπολίτευση, αλλά τώρα ως πρωθυπουργός βρήκε τη λύση. Αντί να γίνονται οι πλειστηριασμοί σε άλλη χώρα, όπως έλεγε το 2013, πλέον θα διενεργούνται ηλεκτρονικά ώστε να μην υπάρχει πρόβλημα.

Οσο για το πώς θα καταπνίξει τις αντιδράσεις, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ. εντόπισε πάλι τη λύση. «Οσοι τολμήσουν να διανοηθούν να αντιδράσουν στους πλειστηριασμούς θα διώκονται αυτεπάγγελτα και όχι κατ’ έγκληση» θα μπορούσε να είναι η φράση που αποδίδει την τωρινή θέση του κ. Τσίπρα για το ζήτημα της πρώτης κατοικίας. Αυτό άλλωστε αποφασίσθηκε χθες σε κυβερνητική σύσκεψη προκειμένου να προχωρήσουν χωρίς προβλήματα οι πλειστηριασμοί. Οποιοι παρεμποδίζουν συμβολαιογράφους θα συλλαμβάνονται άμεσα και θα τους απαγγέλλονται κατευθείαν κατηγορίες χωρίς να απαιτείται μήνυση από το συμβολαιογράφο.

Φανταστείτε να είχε αποφασισθεί κάτι αντίστοιχο από την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. Ο Τσίπρας με τους συντρόφους του θα είχαν καταλάβει όλα τα Ειρηνοδικεία και δεν θα επέτρεπαν στους συμβολαιογράφους ούτε καν να εισέλθουν.

Τώρα νομοθετούν την αυτεπάγγελτη δίωξη όσων παρεμποδίζουν τη διαδικασία και δεν ανοίγει ρουθούνι.

Ομως επί Νέας Δημοκρατίας δεν θα συνέβαινε αυτό και για έναν σοβαρότερο λόγο από τα συνηθισμένα ψέματα του κ. Τσίπρα. Στην περίοδο 2013-2014 το τραπεζικό σύστημα είχε ανακτήσει καταθέσεις άνω των 15 δισεκατομμυρίων ευρώ και είχε προσελκύσει νέους επενδυτές. Τα κόκκινα δάνεια έμπαιναν σε τροχιά εξισορρόπησης, ενώ και η οικονομία είχε αποκτήσει αναπτυξιακή ρότα δημιουργώντας εισοδήματα και θέσεις εργασίας.

Και ύστερα ήρθε ο επαναστάτης της Αριστεράς, που χρεοκόπησε πλήρως το πιστωτικό σύστημα και ξεπούλησε τις τράπεζες αντί πινακίου φακής σε ξένα funds, τα οποία θέλουν εδώ και τώρα εξυγίανση χαρτοφυλακίων, ενώ τα κόκκινα δάνεια έχουν φτάσει στο 50% των συνολικών χορηγήσεων.

Ο Τσίπρας κέρδισε τις εκλογές του 2015 κατηγορώντας τη Ν.Δ. ότι θέλει να προχωρήσει τους πλειστηριασμούς. Μπορείτε να συμπεράνετε ποια θα είναι η εκλογική επίδοση του ΣΥΡΙΖΑ όταν θα ακουστεί το πρώτο σφυρί…


Πηγή: https://www.eleftherostypos.gr/apopseis/140755-ean-i-nd-nomothetouse-tis-dioxeis-gia-pleistiriasmous/



Δεν υπάρχουν σχόλια: